Информация За Гърция

Гръцките острови

Островите са главна морфологична характеристика на Гърция и неразделна част от културата и традициите на страната. В Гърция има повече от 4000 острова и островчета, пръснати в Егейско и Йонийско море, като населените от тях са малко под 200. Представете си само колко неизследвани плажове чакат да ги откриете.

Гръцкият Архипелаг възлиза на 7500 км брегова линия - от общата за страната 16 000 км  - и предлага страхотно разнообразие: плажове, разпростиращи се с километри, малки заливи и заливчета, пясъчни и каменни брегове, пещери със стръмни скали и с характерния тъмен пясък, образуван от вулканични почви, крайбрежни блата. Много от плажовете притежават “Европейски Син Флаг” и предлагат не само плуване, но и гмуркане, подводно плуване с водолазно оборудване, водни ски, ветроходство  и уиндсърфинг.

На гръцките острови са възникнали едни от най-старите европейски цивилизации (Цикладите, Минойската цивилизация и др.) и притежават уникални археологически забележителности, неповторимо архитектурно наследство, очарователни местни традиции на древна и многоаспектна култура.

Всички тези елементи в комбинация с отличния климат, сигурните гръцки води и малките разстояния между пристанищата, са превърнали гръцките острови в притегателно място за гръцки и чуждестранни посетители.