Πληροφορίες για την Ελλάδα

Ελληνικά νησιά

Τα νησιά αποτελούν κύριο μορφολογικό χαρακτηριστικό του ελληνικού χώρου και συστατικό τμήμα του πολιτισμού και της παράδοσης της χώρας. Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα από 4000 νησιά και νησίδες διάσπαρτα στα πελάγη του Αιγαίου και του Ιονίου, από τα οποία κατοικούνται λιγότερα από 200. Φαντάσου λοιπόν πόσες ανεξερεύνητες παραλίες σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις.

Τα χιλιάδες χιλιόμετρα των νησιωτικών ακτών παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλομορφία: παραλίες πολλών χιλιομέτρων, μικροί και μεγαλύτεροι κόλποι, παραλίες με λεπτόκοκκη άμμο αλλά και ακτές με βότσαλα, παράκτιες σπηλιές με απόκρημνα βράχια. Πολλές από τις ακτές αυτές είναι βραβευμένες από το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης» και προσφέρονται όχι μόνο για κολύμπι, αλλά και για θαλάσσιο σκι, ιστιοπλοΐα, windsurfing, καταδύσεις και πολλά άλλα.

Στα ελληνικά νησιά αναπτύχθηκαν μερικοί από τους παλαιότερους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς (Κυκλαδικός, Μινωικός κ.λπ.). Σε αυτά μπορείς να επισκεφθείς τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, να θαυμάσεις την ξεχωριστή αρχιτεκτονική κληρονομιά και να ζήσεις από κοντά τις γοητευτικές τοπικές παραδόσεις ενός πολύχρονου και πολυπρόσωπου πολιτισμού.

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με το εξαιρετικό κλίμα, την ασφάλεια των ελληνικών θαλασσών και τις μικρές αποστάσεις μεταξύ λιμανιών και ακτών, έχουν κάνει τα ελληνικά νησιά διάσημα και εξαιρετικά δημοφιλή στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.