Informatie Over Griekenland

Toerisme

Met meer dan 16 miljoen toeristen in 2012 en meer dan 20 miljoen in 2013 is Griekenland opgenomen in de top van de toeristische bestemmingen wereldwijd.

“Als u droomt van Europa deze zomer, denk dan Griekenland” is de zinsnede die LonelyPlanet koos om Griekenland te classificeren als top toeristische bestemming voor 2014. Beste in Europa 2014 van LonelyPlanet koos Griekenland om de “luxe ervaring en betaalbaarheid” gaf het bedrijf aan in verklaring.

Griekenland verzekert een uitstekende prijs – kwaliteit verhouding op vakantie. Eigenlijk komen veel toeristen naar Griekenland om te profiteren van de zonnige dagen in de zomer. De economische situatie in Griekenland zorgt ervoor dat serviceverleners de prijzen moeten verlagen, een situatie die in het voordeel is van toeristen.

 

Nieuwe Generatie Toeristische Investering

Het toenemend aantal toeristen en het profiel van de hedendaagse reiziger vereisen diversificatie en verrijking van het toeristische product van het land en de ontwikkeling van de infrastructuur.

Beleggers in Griekenland vinden een breed scala aan mogelijkheden, vruchtbare grond voor nieuwe investeringen en een aantal van de mooiste locaties van de wereld.

 

Een uniek landschap

Gasten ontdekken een verscheidenheid aan keuzes op gebieden zoals zeilen en cruises, prikkelende reizen en weekendjes weg en nieuwe kansen in gespecialiseerde en aantrekkelijke markten.  

Ongerepte stranden, majestueuze bergen, een rijke geschiedenis en tradities, spectaculaire landschappen en de beroemde gastvrijheid zijn allemaal elementen die bezoekers uit de hele wereld trekken naar de plek waar de democratie geboren is.

Het mediterrane klimaat van Griekenland is ideaal voor toerisme het gehele jaar door. Vandaag de dag is één van de belangrijkste prioriteiten van de Griekse staat om een dynamische en duurzame toeristische infrastructuur voor alle seizoenen te creëren die zal voldoen aan alle uitdagingen van de 21e eeuw

 

Prioriteiten

Hoewel het land een goed ontwikkelde toeristische infrastructuur heeft, heeft Griekenland het doel om haar toeristische mogelijkheden verder te ontwikkelen en een vakantiebestemming voor het gehele jaar te worden. Het mediterrane klimaat van het land is ideaal voor activiteiten zoals golfen en wandelen. Er wordt geschat dat een miljoen Europeanen Griekenland beschouwen als de kandidaat voor een tweede woning. 

Vandaag vindt 70% van de bezoeken plaats in de periode van mei tot oktober. De bezoekers concentreren zich vooral in Kreta (21%), Dodekanesos (17%), in de Ionische Eilanden (12%), Attica (9%), Chalkidiki (6,5%) en de Cycladen (6%).  

De sub-sectoren van het toerisme waar belangstelling is voor investeringen zijn de geïntegreerde toeristische ontwikkeling resorts voor een tweede woning, de golfbanen, het sport toerisme, het health en wellness toerisme, de opwaardering en aanleg van nieuwe jachthavens, congrescentra, ontwikkeling van agro-producten, religieus toerisme, de kuuroorden en centra voor de thalassotherapie, gastronomische toerisme en andere thematische keuzes op het gebied van cultureel en historisch erfgoed van Griekenland.