Informatie Over Griekenland

Griekse Eilanden

De eilanden zijn het belangrijkste morfologische kenmerk van Griekenland en een integraal onderdeel van de cultuur en de traditie van het land. In Griekenland zijn er meer dan 4000 eilanden en eilandjes die verspreid liggen in de Egeïsche en de Ionische Zee, waarvan er minder dan 200 zijn bewoond. Stelt u zich voor hoeveel onontgonnen stranden wachten om ontdekt te worden.

De Griekse archipel beslaat 7.500 km kust - van de 16.000 km kust van het hele land- en toont grote diversiteit: stranden die zich uitstrekken langs vele kilometers, kleine baaien en inhammen, zandstranden, kiezelstranden, kust grotten met steile rotsen en met de karakteristieke donkere zand van vulkanische bodems, wetlands. Veel van de stranden zijn bekroond met de "Europese Blauwe Vlag" en er kan niet alleen in gezwommen worden, maar ook het duiken, het verkennen van water met maskers, waterskiën, zeilen en windsurfen behoort tot de mogelijkheden.

De Griekse eilanden hebben een aantal van de oudste Europese beschavingen ontwikkeld (de Cycladische, Minoïsche beschavingen, enz.), Dus hebben ze unieke archeologische vindplaatsen, een uitzonderlijk architectonisch erfgoed en de fascinerende lokale tradities van een langdurige en veelzijdige cultuur.

Deze elementen in combinatie met het uitstekende klimaat, de veiligheid van de Griekse wateren en de korte afstanden tussen de havens en kusten, hebben de Griekse eilanden enorm populair bij de Griekse en buitenlandse bezoekers gemaakt.